Description
Mierea de salcâm
Este o miere de culoare aurie deschisă, limpede, transparentă, cu gust fin, delicat, absolut delicios. Dintre toate tipurile de miere, este cea mai bogată în fructoză, motiv pentru care cristalizează greu. Mierea de salcâm crește pofta de mâncare și ameliorează problemele gastro-intestinale. Pentru că nu modifică gustul și aroma băuturilor, este un foarte bun îndulcitor.
Mierea de salcam este declarata „hrana vie” datorita numarului impresionant de substante nutritive pe care le contine, 435 la numar. Printre acestea se numara vitaminele B1, B2, B,6, B12, B9 (acid folic); enzime, fitohormoni (hormoni vegetali), acizi, flavonide (substante antioxidante), dextrina, factori antibiotici, dar si substante minerale (calciu, potasiu, siliciu, magneziu, sodiu, fosfor, cupru, calciu si sulf).
Mierea de salcam are pH-ul 4 si o valoare energetica de circa 310 kcalorii/100 de grame.
Mierea de salcam are actiuni energizante, tonifiante, laxative, emoliente, expectorante, antiseptice, diuretice, sedative, antianemiante, stimuleaza digestia, curata ficatul, regleaza tranzitul intestinal, imbunatateste activitatea inimii si a sistemului circulator, ajuta la refacerea organismului dupa efort, combate oboseala, stimuleaza sistemul imunitar si creste numarul de globule rosii din sange.





Reviews
There are no reviews yet.