Description
Polenul (din latină pollen) este o pulbere de obicei galbenă, constituită din grăuncioare microscopice, ce provin din anterele staminelor. Polenul mai este definit și ca o pulbere galbenă produsă de staminele fanerogamelor, celulele reproducătoare mascule. Polenul și mierea sunt singurele resurse alimentare care s-au descoperit că conțin 22 de nutrienți. Din această cauză polenul este considerat ca „aliment complet”.
Polenul conține substanțe indispensabile vieții ca:
• Aminoacizi(metionina. Valina, Lisina, Cisteina, glutamina. etc.) care accelerează funcționarea ficatului și implicit dezintoxicarea organismului;
• Grăsimi și mai ales acizi nesaturați – linol, acid linolic, acid arahidonic – care joacă un rol important în prevenirea arterosclerozei – fermenți, hormoni, vitamine, flavonoizi, necesari organismului, pentru mărirea puterii de rezistență.
• Polenul conține de 20 de ori mai multa vitamina A decât morcovul, și tot asemenea provitamina A. Un gram de polen conține suficientă rutină pentru a asigura prevenirea hemoragiilor la nivelul crierului, inimii sau retinei.
• Vitamina E reduce parțial afecțiunile provocate de bioxidul de carbon și de bioxidul de sulf, gaze atât de periculoase pentru orăseanul zilelor noastre. Suplimentarea cu polen a regimului alimentar adaugă organismului substanțe de bază ale acizilor nucleici, realizându-se astfel o modernă terapie celulară necostisitoare.
Polenul mai conține:
• minerale importante, ca fierul și magneziul
• numeroase microelemente
• multa lecitină și în special acizi nucleici
Polenul poate provoca alergii.





Reviews
There are no reviews yet.